Història

1902

LA UNIÓ FA LA FORÇA. COOPERATIVISME AGRÍCOLA

Fundació del Sindicat Agrícola i Caixa Rural, sorgit del moviment cooperatiu cambrilenc i format per petits i grans propietaris, que constitueix els primers fonamentsd l'actual Cooperativa de Cambrils.

1915

VINYES VERDES VORA EL MAR

S'inicia el projecte de construcció d'un celler per donar resposta a l'increment del conreu de vinya i la producció de vi. Paral·lelament, es concentra l'oferta de les olives dels agricultors que aleshores es venien als cinc molins privats de la zona.

1921

EL VI DEL MODERNISME

Inauguració del Celler de Cambrils (actualment seu permanent del Museu Agrícola), emblemàtic edifici modernista construït per Bernardí Martorell, alumne d'Antoni Gaudí, que s'estrena amb una collita de raïm de més 500.000 kg. Per raons econòmiques, no es va poder culminar l'obra amb el campanar modernista projectat, ja que per poder finançar l'edifici es va fer una emissió als socis de 1.800 obligacions hipotecàries amb un període d'amortització de 20 anys.

1941

OLI EN UN LLUM

Es posa en marxa el Molí de l'Oli, construït per la Casa Baró de Tortosa, amb una primera collita de 87.494 quilos d'oliva essencialment arbequina. Des de la primera collita, es va classificar l'oli en dues categories en funció de la qualitat. Tota una declaració d'intencions.

1965

MÉS PRODUCCIÓ, MÉS QUALITAT

Es fa la primera reforma important de les instal·lacions i la maquinària de l'almàssera per millorar el rendiment i la capacitat (12 Tm/dia) —amb millores en el sistema de descàrrega la incorporació d'un sistema per mesurar el rendiment— i la qualitat de l'oli ―amb una nova batedora.

1990

RENOVACIÓ I PRIMERS PREMIS

Se substitueix el molí per un de nova generació Westfalia - Fuentes Cardona (GEA) de dues fases, amb una capacitat de 100 Tm/dia, amb la intenció d'obtenir un oli de referència. La primera distinció a nivell estatal arriba amb el segon Premi a la qualitat a la fira Expoliva de Jaén el 1997 i dos accèssits el 1999 i 2001 del Premi al millor Oli d'Oliva Verge Extra del Ministeri d'Agricultura.

2003

NOVA ALMÀSSERA, APOSTA DE FUTUR

S'inauguren les noves instal·lacions a la ctra. de Montbrió, amb un modern molí de tres línies GEA WESTFALIA, que té una capacitat de 400 Tm/dia, i un laboratori propi i tecnologia d'última generació que ens permet millorar d'una manera continuada i sostinguda la qualitat del nostre oli. L'any 2006 recollim el fruit de molts anys de recerca de l'excel·lència amb l'obtenció del Premi al millor Oli d'Oliva Verge Extra (OOVE) del Ministeri d'Agricultura, el més prestigiós de l'Estat Espanyol.

2018

OBTENCIÓ DE LA CERTIFICACIÓ IFS

Després de l'obtenció de la normativa de Qualitat ISO 9001 l'any 2012, la Cooperativa fa un pas endavant per aconseguir la certificació IFS per la producció i envasat d'OOVE (oli d'oliva verge extra), la distinció de qualitat més alta que hi ha a nivell mundial.